שאל את הרב - כללי

אז למה בעצם אין לי את הכהונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

משהו לא מובן לי פה כבוד הרב. לפי מחקר שנערך לפי כמה זמן הוכך שכל הכהנים בעולם הם משפחה ... והם כולם צאצאיו של אהרון הכהן. אז אם אבא שלי הוא הנכד של הנכד של הנכד של הנכד וכו` של אהרון הכהן והוא אבא שלי זה אומר שגם לי יש קשר ישיר עם אהרון וגם אני חלק ממשפחת הכוהנים .... אז למה בעצם אין לי את הכהונה ... כי בעקרון הכהונה ניתנת רק למי שיצא מאהרון הכהן ואני אכן יצאתי ממנו ... אז אם תוכל להסביר לי את זה אני יודה לך מאוד

תשובה

ברור שאתה ביולוגית משוייך לאהרן הכהן, אין בכך כל ספק, אלא שהגן הביולוגי שנמצא בגנים של כל הכהנים נמצא גם ב..... שר ההגנה של נשיא ארה"ב לשעבר קלינטון, שהיה גוי, בן לאב כהן שהתבולל ונשא גוייה.

כך שיתכן גוי שיהיה משוייך ביולוגית לאהרן הכהן, וימצא בו אף אותו גן מפורסם של משפחת הכהונה, אבל כל זה אינו משנה את ההגדרה ההלכחית שרק כהן המתחתן עם אשה הכשירה לו, צאצאיו יהיו כהנים.

בהצלחה - מנשה ישראל