שאל את הרב - כללי

אבא שהוא התחתתן עם גיורת אז הוא לא כהן יותר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

זה שוב אני עדן כהן מה כל זה אומר על אבא שלי האם הוא גם כבר אינו כהן כי התחתן עם גיורת ועוד שאלה מה זה חומרא שהזכרת בתשובה הראשונה ואחרונה מה יקרה אם אחת מבנותי תתחתן עם כהן מה הדין על כך

תשובה

זה לא פגם בקדושת אביך, כך לומדים מהכתוב `ולא יחלל זרעו בעמיו` זרעו מתחלל אבל הוא עצמו אינו מתחלל. יש העוברים גירות לחומרא, דהיינו שיש ספק לגבי יהדותם, והם עוברים תהליך גיור רק להבטיח שאם אולי לא היו יהודים, הם כאלו מעכשיו. אבל מי שהתגייר כי היה לפני כן גוי וודאי, זהו גירות גמורה, ולכל הצדדים הגיורת אסורה לכהן.

אם ביתך המכונה בהגדרת ההלכה `חללה`, תתחתן עם כהן, הרי שמלבד עצם החטא שיעברו היא והוא בקשרי חיתון אלו, הרי שגם בניהם ובנותיהם יהיו חללים ויהיו אסוריות להינשא לכהונה. ורק אם בנותיך יתחתנו עם ישראלים כפי שההלכה מתירה להם, או אז שוב לא יהיו הבנות שיוולדו להם [דהיינו נכדותיך] בגדר חללות ויהיו מותרות להינשא לכהן.

בהצלחה - מנשה ישראל