נעליים עם צלב בסוליה

  • י' אייר התשע"ו

שאלה

שלום, לא מיזמן קניתי כאן באירופה נעליים בשם vans שאחרי שקניתי אותן התברר לי שיש בתוך הסוליה צלב... האם מותר לנעול אותן או אסור?
דודו

תשובה

שלום רב, דודו
מותר ללבוש נעליים אלו ללא חשש (יעויין ברמ"א יורה דעה סימן קמא סעיף א, ובשו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן סה, ובספר הליכות עולם חלק ז' עמוד רעח, ובקיצור שלחן ערוך ילקוט יוסף יורה דעה סימן קמא סעיף ד).
והנני בברכה