שאל את הרב - כללי

המשך שאלה בנושא חוטא ומחטיא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

תודה רבה על תשובתיכם המהירה בקשר לבת שמתהלכת לא בצניעות שיש לה דין של חוטא ומחטיא אך רציתי לדעת מה לעניין התשובה נ.ב: היינו שמחות לדעת מתי תגיעו לאשקלון (הבנו שאתם פותחם בסדרת הרצאות במכללה ואני מעוניינות לדעת פרטים)

תשובה

שלום וברכה

כאשר האדם עושה תשובה על מה שחטא, ה` משלים את תיקונו בדברים שגרם לאחרים, ואף שכתב הרמב"ם שאלו מהדברים המעכבין את התשובה מ"מ כתב השל"ה שכאשר האדם מתרעורר לשוב בתשובה שלימה הקב"ה מסייע בידו.. שאלתך השניה נשלחה למקום המתאים.

בברכה - בנימין שמואלי