שאל את הרב - כללי

למה כתוב שרק חמישית מעמ"י יגאלו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה כתוב שרק חמישית מעמ"י יגאלו כמו שחמישית מעמ"י נגאלו במצרים ומצד שני כתוב "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא" וכתוב שגם יהודי שנותן ריבית לא זוכה לתחית המתים אשמח מאוד שתסבירו לי את זה שאלה 2: אם אני חיב בברכת המזון וחיב ללכת לשירותים לפני שאני מברך . אז אם אני הולך לשירותים אני פטור מברכת המזון תודה רבה

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

מסכת סנהדרין פרק י: משנה א: כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא - שנאמר; ועמך כולם צדיקים לעולם יירשו ארץ נצר מטעי מעשי ידי להתפאר - ואלו שאין להם חלק לעולם הבא; האומר אין תחיית המתים מן התורה - ואין תורה מן השמים - ואפיקורס וכו'. ע"כ.
זאת אומרת, שיש יוצאים מן הכלל.
לכופרים בא-לוהים, ובתורה, ובתחיית המתים, אין להם חלק לעולם הבא.
מי שמתעסק בריבית, כופר בא-לוהים, מפני שנוטל ממון לא כשר, במקום לבטוח בקדוש ב"ה, המפרנס כל העולם בטובו ובחסדו.

השירותים לא פוטר מברכת המזון.

הצלחה וברכה;

יעקב משה