תפילה וברכות

האם מותר להתפלל עם מכנסיים קצרים?

  • כ"ד אב התשע"ה

שאלה

מותר להתפלל בבית יחיד עם מכנס קצר? תודה

תשובה

שלום רב,

אם לא היית מופיע לפני אדם חשוב עם מכנסיים קצרים אין להתפלל כך.

מקורות: ראה שלחן ערוך אורח חיים (סימן צא סעיף ה) ומשנה ברורה (שם). וכ"כ בספר הליכות שלמה חלק א' (פרק ב סעיף טו) בשעת התפילה יש להקפיד להיות לבוש בצורה מכובדת, כעומד לפני המלך, שנאמר "הכון לקראת א-להיך ישראל". ולכן גם מי שדרכו לילך במכנסיים קצרים לרגל מלאכתו, כחקלאים ופועלים, רצוי שלא יתפלל בעודו לבוש כך.

ומה שכתב בשו"ת יחוה דעת חלק ד' (סוף סימן ח) שמותר לבני הקיבוצים שלובשים מכנסיים קצרים להתפלל באופן זה, ורק לא ישמשו כשליחי ציבור. ע"ש. כנראה מדובר באופן שהיו מופיעים במכנסיים קצרים לפני אדם חשוב, שאם לא כן אין להם להתפלל כך גם אם אינם משמשים כשליחי ציבור.

בברכה,

הלל מאירס