שאל את הרב - כללי

חלום על נחש

שאלות בנושא יהדות ודת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. חלמתי חלום שאני נוסעת עם חבר שלי וידיד שלי באוטו.ושאנחנו נוסעים לבית של הידיד שזה נימצא בשטח .וכשאנחנו עוברים אז אני אומרת להם תיראו איזה נחש ענק והחבר שלי שישב מאוחר פתח בכוונה את החלון וניראה לי שהנחש הכיש אותו . מזה אומר . אשמח לקבל תשובה בקרוב כי עוד מעט אני לא יהיה ליד מחשב .מחכה לתשובה . בודה מראש מיטל .

תשובה

שלום וברכה

לפי חז"ל ראיית נחש בחלום מסמלת על פרנסה שתגיע או תתרחב בקרוב, ואם הנחש נשך הפרנסה נכפלת.

בהצלחה - מנשה ישראל

יחס האנשים לחלומות הינו קוטבי ביותר, ישנם המתייחסים ברצינות רבה לחלומות, וישנם להפך, בהרצאתו המחכימה, מבאר הרב מנשה בן פורת את עמדת היהדות בנושא ונותן כמה טיפים לחלום חלומות נעימים.

על מנת להימנע מחלומות רעים, ראוי לקיים את החיוב לקרוא לפני השינה בלילה "קריאת שמע על המיטה" עם "ברכת המפיל" בשם ומלכות – שזה מסוגל  למנוע חלומות רעים (שו"ת יחוה דעת חלק ד' עמוד ק"מ בהערה).

אם בכל זאת החלומות הרעים ממשיכים, כדאי לבדוק את המזוזה שמא היא פסולה, ולכן המזיקים באים ומראים לו חלום רע (ספר דברי חלומות עמוד 142).

בספר "סגולות ישראל" מובאת סגולה למנוע חלומות רעים, שקודם שישכב יאמר: "אם יבוא אלי איזה חלום בלילה הזה, איני רוצה להתענות למחר, לא בשביל זה ולא בשביל דבר אחר, שיהיה מה שיהיה".

איך מזהים חלום אמיתי? למי הולכים כדי לפתור חלומות? הרב יצחק בצרי בשיעור מיוחד על חלומות ופתרונם:

אליהו שירי - השפעת החלומות על המציאות: