שאל את הרב - כללי

מכונה/ גזל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש במקום לימודי מכונת משקאות חמים ויום אחד הכנסתי לתוכה שקל, היא עשתה צפצוף שהודיע על כך שהיא קלטה את השקל אך משום מה השקל חזר אליי (אולי אני טועה והיה שם כבר שקל ממקודם כי לא נראה לי הגיוני, אך גם לא נראה לי הגיוני שהיה שם שקל מקודם...) אני לא מפסיקה לחשוב איך להחזיר את השקל הזה ולפני הכל רציתי לשאול אם בכלל זה גזל במקרה שזה גזל אפשר להחזיר בצורה כזו : אמנם רואים את בעל המכונות מידי פעם אך אני מתפדחת לדבר איתו כי הוא בן, האם ניתן להדביק על המכונה עצמה פתק עם הסבר ושקל מצורף( זה מקום לימודים חרדי אז יש סיכוי שהשקל ישאר שם כמה ימים) אך אם בכל זאת מישהו אחר יקח אותו, המנקים למשל (ולא אוכל לדעת את זה) ולא בעל המכונה עדיין יצאתי ידי חובת גזל אשמח מאוד לקבל תשובה ותודה על העבודה הנפלאה שאתם עושים (נ.ב האם זה חשד בכשרים שכתבתי שאולי המנקים יקחו אותו )

תשובה

שלום לך

אל תהיי מודאגת מידי והי רגועה אינך חושדת בכשרים ועל כל אדם נאמר כבדהו וחשדהו, ואסור להשאיר כסף הפקר ולסמוך שלא יגנבו. סביר מאוד להניח שהשקל נשאר שם ממקרה קודם ואת יכולה להשאיר את זה לעצמך, אם את רוצה בכ לזאת את יכולה להכניס את השקל וללחוץ על לחצן שאינו פועל {ישנם מקרים כאלו} ואם לאו השאירי את השקל לעצמך.

עלי והצליחי והתעלי ביראת ה` - בנימין שמואלי