שאל את הרב - כללי

זה נכון שיש איסור לאכול דם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! לפי מה שאני יודעת ישנו איסור באכילת דם מכוון שזה כמו לאכול את הנפש. ובאחת ההרצאות שראיתי באתר ניתנה דוגמא בגימטריה על המילה "אדם" א` זה אלופו של עולם הקדוש ברוך הוא ודם-זה החלק החומרי הגוף. אני יודעת שכל דבר חומרי יש בו רוחניות אך למרות הכל הענין הזה קצת לא מובן לי. כשניסיתי להבית את הסתירה לכאורה שנראת כאן אז הנחתי שאולי הריכוז של הנפש הוא בדם אבל זה רק השערה שלי. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

בערך כדברייך כן הוא. הנפש - היא כוח החיוני המורכב וזורם עם הדם ככתוב בתורה (דברים י"ב כ"ג) כי הדם הוא הנפש, ועיקר משכן כוח הזה הוא בחלק התחתון של הגוף, כמו בכבד ובטחול, בכליות ובמעיים, כי שם הוא בית חרושת הדם. והנה מכוח הנפש הזה מתהווה באדם תאוות האכילה וכן תאוות המשגל ודומיהם ככתוב בתורה (שם י"ב כ`) כי תאוה `נפשך` לאכול בשר, וכתוב בספר איוב (ל"ג כ`) ונפשו מאכל תאוה, והתשוקה הזאת המתהווה ע"י כוח הנפש אינם צריכים לעזרת ה`רצון`, כי עיקרם נטוע עמוק בנפש שהוא כוח חיוני ולא כוח חיצוני.

השפעת הנפש שעיקרו בכבד, עוברת דרך הגידים שהם הצינורות המוליכים את הדם שבדם הוא הנפש ככתוב בתורה. בהצלחה - מנשה ישראל