שאל את הרב - כללי

מותר לאחל חג שמח בחג נוצרי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בחורה שאימה יהודיה והאבא גוי, ובילדותה עשו לה טבילה נוצרית - האם היא צריכה לעשות "נקיון" כלשהו לנשמה אותה אחת מאושפזת במצב קשה כרגע בחו"ל והמשפחה של האבא מנסים להביא לה כל מני סגולות שהכומר שלהם ברך עליהם. האם זה מטמה אותה או שכל זה שטויות ואין לחשוש מזה האם מותר בחגים נוצריים לאחל לחברה נוצריה חג שמח

תשובה

שלום וברכה

א. יש כוחות טומאה בעולם, זה דבר ידוע, ואכן הזדקקות לתיפלות ושטיות מכומרים גורמת אי נחת לנפש וכפי שכתוב בספרים הק`, ולכן יש לעשות כל מה שאפשר למנוע את ביקורי הכומר אצל הבחורה.

לגבי הטבילה שעשו לה, יש ללכת לטבילה במקוה בכדי לבטל את זה, ולגברים אם זה נעשה להם נהגו לעשות תגלחת בכדי להסיר את הטומאה שבא על ידי ההטבלה.

ב. אסור לאחל חג שמח בחגים נוצריים, ומותר בחגים אזרחיים כמו טנקס גיווינג דעי בארה"ב.

בהצלחה - מנשה ישראל