שאל את הרב - כללי

שיעורי נשים שמבוצעים ע"י גברים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, שמעתי שיעור מפי הרהגה"צ הרב יורם אברג`ל שליט"א מנתיבות. ואמר שזו עבירה חמורה ביותר שגבר ילך לעשות שיעור לנשים. עבירה חמורה ביותר! וברגע שהוא ינעץ עינו באישה אחת, הוא צריך לעשות תשובה של 80 שנה. והרב יורם יודע על מה הוא מדבר. והוא הוסיף בעניין הזה עוד הרבה דברים... הרב יורם, שהוא גדול הדור לא מרשה לעצמו להיות ליד נשים, בגלל שהוא פוחד לפול בזה. הוא לא מרשה לעצמו לשמוע אפילו את הקול שלהן. והחפץ חיים זצוק"ל, גם הוא, היה לו פנקס שבו הוא היה מקבל על עצמו קבלות, ורק בגיל 90 הוא כתב שהוא מעכשיו מקבל על עצמו את שמירת העיניים מבחורות. רק בגיל 90. והוא גאון עולם! זאת אומרת שהיה לו קושי עצום בזה. אז איך הרבנים פה, שאני באמת מכבד מאד, ואני אוהב מאד לבוא לשיעורים שלהם ולשמוע אותם בדיסקים, איך הם מרשים לעצמם לעשות שיעור נשים

תשובה

שלום וברכה

מרן החזון איש אמר שעל כך נאמר היכ דמי חסיד שוטה הרואה אשה ערומה בנהר ואינו מצילה. וכמובן שאין בכך לשלול את דברי הרב אברג`ל שליט"א, אבל אין בכך לשלו את דרכם של האחרים שנוהגים על פי דברי החזו"א.

בברכה - בנימין שמואלי