שאל את הרב - כללי

פורצלן ועוד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב מס` שאלות בבקשה 1.הבנתי שאי אפשר להכשיר כלי פורצלן (צלחות) שהשתמשו בהם פעם לחלב ופעם לבשר....אבל האם יש שוני בעניין זה בין ספרדים לאשכנזים? ואם יש אפשרות להכשירם אז איך?והאם ההכשרה הזאת אפשרית גם לכלי פורצלן של פסח? 2.תודה כבוד הרב על התשובה (לגבי מחשבות שיכולות להזיק לאחר בלי כוונה) שאלה נוספת-אם המחשבה הזו בלי כוונה באמת הזיקה האם ניתן לתקן?ואיך?

תשובה

שלום וברכה

אין להכשיר כלי פורצלן, ואין הבדל בין אשכנזים וספרדיים בענין זה. תפילה לה` שעין לא תזיק ולבקש מה` שיתקן את כל מה שקרה בעקבות העין הרע תועיל מאוד.

יש לדעת את דברי החזון איש שכתב שאין אדם יכול להזיק לחבירו ללא גזירת שמים ואם לא נגזר משמים לא תועיל שום עין רעה, ולכן אין לךלדאוג יותר מידי בעניין.

בברכה - בנימין שמואלי