שאל את הרב - כללי

מותר לכתוב עם עט או עיפרון על ספרי קודש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1- לצורך לימוד האם מותר לכתוב או במה מותר לכתוב עם עט או עיפרון על ספרי קודש כמובן שרק לצורך לימוד ובכלל מהם ספרי קודש ומה לא - האם ספריו של בעל הסולם נכללים בספרי הקודש 2- האם מותר להיות בצורה לא צנועה-ללא חולצה - ליד ספרי קודש או כל דבר אחר בעל קדושה מסויימת כמו תמונה דל רב גדול וכו`. 3- האם האיסור על לא לקרוא בשירותים הוא איסור גורף או שיש בו עיניין של הקלה והחמרה 4- האם מותר לצאת לחו"ל למטרות בילוי והנאה 5- שאלה אחרונה לא קשורה להלכה אלה בקשת ייעוץ - אני חוזר בתשובה ב"ה (בכל אופן מנסה) , וקבעתי לי שאלמד את משנתו של בעל הסולם זצוק"ל ומשנתו של רבי נחמן מברסלב זצוק"ל לצד לימודי גמרא , האם זה נכון או שמע אולי איקלע לקונפליקטים קונספטואלים מהותיים שיכולים חס ושלום לאמונתי אודה על כל התייחסות

תשובה

שלום וברכה

1. מותר בשניהם וספריו של בעל הסולם ספרי קודש הם.

2. אם ערוותך מכוסה מותר, וליד תמונות לש רב אין חשש כלל. 3. דברי תורה אסור שאר הדברים מותרים.

4. לא אבל לצורך התרעננות והתחזקות כאשר חושבים שהשיחרור בחו"ל יהיה יותר חזק מותר.

5. אינני חושב שהדבר יביא לך לבעיה ולכל שאלה אשמח לענות.

בברכה - בנימין שמואלי