שאל את הרב - כללי

האם מותר לי להעיר לחברתי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, הייתי רוצה לדעת כמה דברים: קודם כל מדוע צריך לאכול חלה בשבת שנית- האם מותר לי להעיר לחברתי אם אינה מתנהגת כראוי-מתפרצת לדברי אחרים ואינה מקשיבה כלל, נוהגת בקמצנות ועוד כמה דברים... ושאלה אחרונה- הבנתי כי לפעמים היצר הרע מתעתע בנו וגורם לנו לחשוב כל מיני דברים כמו תאווה לאוכל או רצון לישון עוד ועוד, השאלה שלי היא מתי אנחנו כן צרכים לאכול\לישון\או כל דבר שגופינו צריך,והאם בכלל צריך להקשיב לגופינו ולספק את צרכיו כי אחריי הכל הנשמה היא זאת שחשובה והגוף הוא רק מעטפת האם יש תלות בין השניים

תשובה

שלום וברכה

חובה לאכול שלוש סעודות בשבת אחת בלילה ושניים ביום ואין סעודה אלא בפת, ולכן חובה לאוכל לחם. יש להוכיח את חבירתך בצנעא ולא בפני כולם ובצורה עדינה. חובה לספק את כל צרכי הגוף ואין לזלזל בכך כלל, ומחובת האדם לשמור על גופו בריא וכלשון הרמב"םהלכות דעות פרק ד (א) הואיל והיות הגוף בריא ושלם מדרכי השם הוא שהרי אי אפשר שיבין או ידע דבר מידיעת הבורא והוא חולה לפיכך צריך להרחיק אדם עצמו מדברים המאבדין את הגוף ולהנהיג עצמו בדברים המברין והמחלימים אבל יותר מהצורך לגופינו יש הרוצים להימנע קצת, כדי לסגף את עצמם ולהיות יותר מטוהרים, אבל אין איסור בדבר, ומי שמרגיש שהדבר מפריע לו ומצער אותו לא ימנע מלאכול דברים האהובים עליו. בעניין השינה אין לישון יותר מהצורך.

בברכה - בנימין שמואלי