שאל את הרב - כללי

התחזקות והרחבת הרקע התורני

  • כ"ה תמוז התשע"ה

שאלה

שלום, אני בן 24, לומד כרגע לתואר ראשון (שנה ב). גדלתי (ואני נמצא) בבית דתי-מסורתי, שומרים שבת, כשרות ועוד דברים בסיסיים. למדתי בתיכון ממלכתי-דתי, עשיתי בגרות שכוללת גם מקצועות קודש ומשם התגייסתי, גיוס רגיל, לצה"ל. הידע התורני שלי ממש נמוך והסביבה הקרובה אליי היא לא דתית בעיקרה (משפחה מורחבת, רובם של החברים). יש בי רצון להתחזק, לדעת יותר, להכנס יותר לעומק של הדברים כאדם מאמין, אך קשה לי לעשות זאת לבד (אני אדם די תלותי לצערי, ביישן ומופנם). חשבתי, כדי להקל, להכנס למסגרת יותר מחייבת שבה אולי אני אמצא את מקומי ותהיה לי גם חברה מתאימה. על ישיבה לדוגמא. השאלה היא האם אני אסתדר בישיבה כשאין לי רקע תורני? האם יש ישיבות שמתאימות לי (מבחינת גיל, שילוב לימודים/עבודה, הרקע) ? אם כן, אילו ישיבות? מה התהליך? האם ישנם עוד מסגרות שיתרמו לי ברקע התורני וחברה מתאימה לחיים שיתאימו לי? וכל הצעה אחרת כדי לשלב בחיי קצת יותר תורה וסביבה נכונה להיות בה, בהתחשב בזה שבאופן עצמאי די קשה לי לעשות זאת. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

נשמח מאוד לעזור לך. נא ללשוח לי מספר טלפון ונשוב איליך להכוונה נכונה ולישיבה מתאימה.