תורה ומדע

פירמדה על מאדים

  • י"ג תמוז התשע"ה

שאלה

הי שלום רב יש לי שאלה אם ניתן להפנות אותה במיוחד לכבוד הרב פנגר, השבוע פרסמו כי נמצאה פירמידה על מאדים ואחת נוספת בגודל של 4 ק"מ על כוכב לכת אחר זעיר, אני יודעת שעד עכשיו מה שהנחה אותי שהשוו את החייזרים לשדים לכן הן מהתלים בבני אדם , אבל פה מדובר על מבנים מוצקים שיש גם על כדור הארץ וגם בחלל , הנושא גורם לי לטרדה רבה אשמח לתשובה מהירה , בברכה, ותודה מראש ! ושנזכה למשיח במהרה בימנו אמן !

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

איני הרב פנגר, אך אשמח להשיב לשאלתך.

בעבר טענו שמצאו פרצוף של אדם על המאדים, וצילומים נוספים הראו שזו היתה רק אשליה אופטית של אור וצל.
לגבי הפירמידה, נאסא הודיעה שלא מדובר ביותר מאשר אבן משוננת, שאינה גדולה יותר ממכונית. כך שאין סיבה להתרגש מהעניין.

מידע נוסף:
"It is a rock," Dr. Jim Bell, deputy principal investigator of the Mastcam investigation program and a professor of astronomy at Arizona State University in Tempe, told The Huffington Post in an email. "It is probably a volcanic rock (like most rocks that we've seen with rovers on Mars), and just like many volcanic rocks on the Earth, many volcanic rocks on Mars break and cleave in very sharp, angular ways. This one happens to have cleaved into a pyramidal shape, which is actually not too uncommon among hard, dense volcanic rocks on the Earth either." As for the size of the rock, Bell said an analysis by the Mastcam team suggests that it's only about four inches tall, or the height of an 8-ounce soda can.

לגבי הטענות לצלחות מעופפות וקיומם של חייזרים, נא לראות מאמר זה:

בברכה,
דניאל בלס