זוגיות

האם מי שמשדך שלושה זוגות מובטח לו גן עדן?

  • ל' סיון התשע"ה

שאלה

ראשית, רציתי להודות לכם על כל מה שאתם עושים, זו שליחות עצומה וגאה להיות חלק מהידברות. יש לי שאלה: אומרים שאם משדכים 3 זוגות והם מתחתנים אז גן עדן מובטח. עכשיו, כשמקימים את האתר "שבע ברכות" ותורמים כסף להפעלת והקמת האתר, ויהיו זוגות שיכירו ויתחתנו, גן עדן מובטח?

תשובה

שלום רב,

עד כמה שידוע אין מקור לכך שמי שמשדך שלושה זוגות מובטח לו גן עדן. וכן ראה בספר סגולות רבותינו (עמוד 230 שאלה יז) ששאל את הרב חיים קניבסקי שליט"א, שמעתי שמי שעושה ג' שידוכים, זוכה לעולם הבא מיוחד. האם שמיע ליה למרן שליט"א זאת, והשיב: לא שמעתי.

אולם בוודאי שמי שלוקח חלק בהקמת המפעל הגדול הזה של "שבע ברכות", שותף לדבר מצווה רבה, וה' ישלם פעלו, ותהא משכורתו שלמה מן השמים.

בברכה,

הלל מאירס