האם מותר קשר טלפוני בין גרושה שנשואה פעם שניה לגרוש שלה בגלל

  • י"ד סיון התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב יצחק יוסף .... אני ואשתי היינו גרושים ונישאנו פעם שניה.....רציתי לשאול כבוד הרב .... אשתי יש לה 4 ילדים שלושה מהם נשואים ואחת קטנה בת 12 ו 4 נכדים ברוך השם בן פורת יוסף בן פורת עלי עין.... והקשר שלה עם הגרוש הוא כזה עוד לפני שהכרתי אותה שהוא מתקשר אליה מתיי שמתחשק לו סתם ושואל שאלות ומתעניין ותוך כדי שואל לשלומה.....או כשהבן שלהם חולה אז מתקשר לדבר איתה ומדברים 5 או 10 דקות ..... ולפעמים זה קורה פעם בשבועיים או יותר או פחות זה לא משנה וכשאני מעיר לך שאסור לך לדבר איתו בכלל ורק דרך הילדים כי יש בניהם גט כריתות ואסור להם לדבר בכלל וזה גורם לי לסוג של קנאה מודה באשמה . היא כועסת עליי שאני מעיר לה ומזלזלת בדבריי ואומרת שהוא האבא של הילדים שלה והיא תדבר איתו מתיי שמתחשק לה ......אתה מבין כועסת עליי במקום עליו ומכבדת אותו יותר מאשר אותי אומרת לי שהיא לא ( ומחילה מכבודך ....)שמה עליי......מה אני ואיך אני אמור לנהוג אנחנו כל הזמן רבים בגלל זה נמאס לי אין לי כוחות להמשיך ככה כבוד הרב מה עליי לעשות תוכל לכתוב לי הלכה פסוקה ושאוכל להראות לה את תגובתך....ואם אני צריך לשמוע ולסתום את פי זה מה שאעשה לפחות שאדע איך להתנהג במצב כזה האם אין לי זכות להגיד לה ולאסור עליה לדבר איתו חוץ מקשר דרך הילדים....???.

תשובה

שלום וברכה

אמת שאין להיות בקשר עם הגרוש מלבד קשר טכני לצורך הטיפול בילדים. איסור זה אבל לא קשור איליך, זה איסור בפני עצמו שהיא צריכה לציית למצוות ה' ללא קשר איליך.