האם התשובה לא מוחקת עוונות מעברי

  • י"ג סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,אני אישה בת 31 נשואה ולנו שלושה קטנטנים ,לפני חודש קרתה לי תאונה שהרבה בזכות הערה שחוויתי החלטתי לחיות באמת ולהתקרב לבורא עולם ,ברוך ה התחלתי ללכת בצניעות כולל כיסוי ראש והכל ממש בבום אחד ,הייתי בסמינר בהרצאה והרב הוא דבר על צניעות ומה החטא ,הוא גם אמר שגם אם עכשיו אני מתלבשת צנוע ,כל עוונותיי לא נמחקו כך שהם החטאתי את הרבים בעברי ועשיתי עוונות כמו בושה בושה גדולה ללכת עם נשוי ,זה לא נמחל לי ואני בבעיה ,ואני בצער על זה מה שווה החזרה בתשובה אם אני גם ככה עתידה לאבדון ולייסורי נפש כבוד הרב אנא ענה לי מה לעשות???

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שבחרת להתחזק ולהתעלות בעבודת ה'. תבורכי מפי עליון!!

אינני יודע מי הרב שאמר דברים אלו שאינם נכונים כלל. אביא לך את דברי הרמב"ם על עניין זה.

רמב"ם הלכות תשובה פרק ז'
(ד) ואל ידמה אדם בעל תשובה שהוא מרוחק ממעלת הצדיקים מפני העונות והחטאות שעשה אין הדבר כן אלא אהוב ונחמד הוא לפני הבורא כאילו לא חטא מעולם ולא עוד אלא ששכרו הרבה שהרי טעם טעם החטא ופירש ממנו וכבש יצרו אמרו חכמים מקום שבעלי תשובה עומדין אין צדיקים גמורין יכולין לעמוד בו כלומר מעלתן גדולה ממעלת אלו שלא חטאו מעולם מפני שהן כובשים יצרם יותר מהם:

..
(ו) גדולה תשובה שמקרבת את האדם לשכינה שנאמר שובה ישראל עד ה' אלהיך ונאמר ולא שבתם עדי נאם ה' ונאמר אם תשוב ישראל נאם ה' אלי תשוב כלומר אם תחזור בתשובה בי תדבק התשובה מקרבת את הרחוקים אמש היה זה שנאוי לפני המקום משוקץ ומרוחק ותועבה והיום הוא אהוב ונחמד קרוב וידיד.....
(ז) כמה מעולה מעלת התשובה אמש היה זה מובדל מה' אלהי ישראל שנאמר עונותיכם היו מבדילים ביניכם לבין אלהיכם צועק ואינו נענה שנאמר כי תרבו תפלה וגו' ועושה מצות וטורפין אותן בפניו שנאמר מי בקש זאת מידכם רמוס חצרי מי גם בכם ויסגר דלתים וגו' והיום הוא מודבק בשכינה שנאמר ואתם הדבקים בה' אלהיכם צועק ונענה מיד שנאמר והיה טרם יקראו ואני אענה ועושה מצות ומקבלין אותן בנחת ושמחה שנאמר כי כבר רצה האלהים את מעשיך ולא עוד אלא שמתאוים להם שנאמר וערבה לה' מנחת יהודה וירושלם כימי עולם וכשנים קדמוניות:

המשיכי בדרך התשובה וה' הטוב מוחל וסולח על כל העוונות וכל העוונות לא יזכרו ולא יפקדו ולא יעלו על לב לעולם.