האם מותר להרוג חרקים?

  • ט' ניסן התשע"ה

שאלה

רציתי לדעת האם מותר להרוג חרקים פשוטים כמו נמלה, ואם לא, איך ניתן לכפר על זה? תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

סתם כך ללא שום תועלת אין להרוג חרקים, ומי שנכשל בזה עליו לחזור בתשובה שלמה, וכדאי שילמד את הלכות צער בעלי חיים כדי שידע במה ואיך להיזהר מכאן ולהבא.

אמנם אם החרקים מטרידים אתכם מותר להורגם (ראה משנה ברורה סימן תקלג סק"כ, שו"ת אגרות משה חלק חושן משפט חלק ב' סימן מז אות א, שו"ת תשובות והנהגות חלק ב' סימן תשכו, חזון עובדיה הלכות יום טוב עמוד קפח ד"ה והנה, ומעשה איש חלק ז' עמוד קסג).

ויש מי שכתב, שאם אפשר טוב שלא יהרגם בידיו ממש אלא על ידי הנחת דבר ההורגם - כדי שלא ישפיע עליו לקנות מידת האכזריות בנפשו (אגרות משה שם ד"ה אבל, והובא בחזון עובדיה שם. וע"ע בספר ראש הישיבה - תולדות הגר"ש רוזובסקי זצ"ל, עמוד 601).

בברכה,

הלל מאירס