האם אני יכולה להפסיק להדליק נר נשמה אחרי שנים שהדלקתי?

  • כ"א שבט התשע"ה

שאלה

בערב שבת אני מדליקה נר נשמה אחד להורי ושלושת אחי. האם אני יכולה להדליק נר אחד עבור כולם. האם אני יכולה להפסיק להדליק אחרי שנים שהדלקתי

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור במענה.

לפי מה שבררנו אצל הרב הפוסק בהידברות, אם את רוצה להפסיק את המנהג הטוב הזה או אפילו לשנות לנר אחד במקום ארבעה נרות, תצטרכי לעשות התרת נדרים .

עדיף שלא לרדת מן מה שאת נהוגה, אבל אם את צריכה לרדת להדלקת נר אחד, אז אחרי ההתרה (כנ"ל) תנסי שהנר האחד שתדליקי לעילוי נשמת כל הנפטרים ביחד, יהיה יותר גדול מאשר גודל הנר שהיית מדליקה עד עכשיו בשביל כל נפטר בנפרד.

בברכה,

רב נחום