שאלה על גזל זמן במקום העבודה

  • כ' שבט התשע"ה

שאלה

עבדתי לפני כשנתיים כשהתחלתי רק להתחזק. הייתי קורא שו"ת פה באתר או באחרים במקום לעבוד..התחזקתי ברוך ה' ובמיוחד בענין הגזל.הבעיה שהמפעל שעבדתי בו הם חברים מאוד טובים של אבא שלי ואם אני יודיע שגזלתי בקריאת שו"ת הרבה פעמים במקום לעבוד זה יעשה אולי שם רע לאבא.אבל גם הכל בגדר של "אולי" שם רע, לא בטוח.וגם לא יודע מה הסכום שנגזל. מה עושים? תודה

תשובה

שלום וברכה

הטוב ביותר שאם אכן גזלת זמן מהחברה תעריך בערך כמה זמן מדובר וכבכמה כסף מדובר ותחזיר להם את הכסף ותאמר לבעלים שמאחר ונראה לך שלא ניצלת כראוי את כל הזמן לעבודה אתה רוצה להחזיר את הסכום הזה. דבר זה יהיה קידוש ה' גדול מאוד וכבוד גדול לאבא שבנו מדקדק ולא רוצה ליהנות על כסף שאינו שלו.