לשון הרע, מה לעשות?

  • כ' שבט התשע"ה

שאלה

שלום רב רציתי לשאול כמה שאלות, הבן שלי הבכור נפטר, והילדים שלי ביקשו לשאול אם שואלים אותם כמה ילדים יש לנו הם לא יודעים מה להגיד, האמת שגם אני לא, כי מה ילדתי חמישה ילדים, איך אומר ארבעה? ועוד שאלה חשובה חגגנו בשבת יתרו בר מצווה, עם עליה לכותל ואחכ בית מלון למשפחה וחברים, אני לא יודעת מה לעשות כי המשפחה של בעלי העירה הרבה הערות, כמו שהם עזרו בקנית שתיה חריפה כי בעלי ביקש מהם רק לסחוב, וגם כל מיני הערות לא במקום, הם כועסים עלי שאנחנו פרודים ואיני מסכימה להחזיר אותו הביתה, כי שיקר עלי המון שנים, מה עלי לעשות כי קשה לי לא לדבר על כך, מצד שני זה ממש אסור, להעמיד אותם במקום? לא ללכת אליהם בכלל? אשמח מאוד לתשובה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. הדבר תלוי במצב. אם יש שאלה סתמית של מישהו שלא מכירים עונים שיש לך ארבעה ילדים. אם מדובר בכאלו שנראה שהקשר יהיה יותר חזק ואנשים שאת מדברת איתם יותר עדיף לספר מיד את כל הסיפור.

ב. במה הוא שיקר עלייך כל השנים?