למה הבשר כשר?

  • ט' שבט התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום, האם התעללות בבעלי חיים לפני השחיטה כגון תנאי גידול תעשיתים אכזאריים ,לא מטריף את הבשר למרות שהשחיטה הייתה לפי הדין??!! בברכה אבי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

איסור צער בעלי חיים, הוא איסור שנוגע לבעל חיים בעודו בחיים.
הלכות הכשרות, נוגעים לבשר בעל החיים בשחיטתו ולאחר מותו.

מדובר בדינים שונים, ולכן אין איסור לאכול בעל חיים שסבל. אולם ודאי ובוודאי שמי שגרם לסבלו של בעל החיים בעודו בחיים - עבר איסור חמור, והוא יישלם על כך את הדין משמים.

חשוב שתקרא את המאמר האחרון שכתבנו בנושא שאלתך:

בברכה,
דניאל בלס