תפקידו של סנדק

  • ד' שבט התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום רב, אדם , בעל תשובה, היה סנדק של בן אחיו. האח לא נשוי לאם הילד, אך יש לו קשר טוב עם בנו והוא רואה אותו מידי פעם. הסנדק הוא בעל תשובה, שומר תורה ומצוות, האחיין גדל בסביבה חילונית. האם יש לסנדק מחוייבות מיוחדת כלפי אחיינו בגלל היותו הסנדק?

תשובה

שלום וברכה

אין לו מחוייבות מיוחדת. ירבה בתפילה על אחיו ועל בנו שיזכו לשוב בתשובה שלימה בקרוב.