האם מותר לקיים יחסים עם בגדים?

  • א' שבט התשע"ה

שאלה

שלום לרב, אני ובעלי רצינו לשאול האם מותר לנו לעשות את המצווה (לקיים יחסים) עם בגדים כי למדנו שצריך להוריד הכל לפי הזוהר אבל לפעמים קשה לנו להוריד את כל הבגדים או בגלל הקור או סיבות אחרות אבל לא בגלל שאנו מתביישים או משהו כזה רק בגלל הנוחות בדבר. האם זה בסדר? תודה

תשובה

שלום רב,

אם שניכם מרוצים להיות ביחד באופן זה - מותר, אלא שעל פי דרך הסוד צריך שיהיו הבעל והאישה בלי בגדים דווקא, ולא יהיה חוצץ ביניהם שום דבר. וטוב לקיים גם את הנאמר על דרך הסוד, אולם אין שום חיוב בדבר.

מקורות: מגן אברהם (סימן רמ ס"ק כב), שער הציון (שם ס"ק יח), וכף החיים (שם אות ס). וע"ע באוצר הפוסקים על אבן העזר (סימן עו עמודים פג-פד).

בברכה,

הלל מאירס