חשש גזל רעיון חדש

  • י"ג טבת התשע"ה

שאלה

האם ראוי לארגון גדול ומוכר שעוסק בקרוב רחוקים לגנוב רעיון שאף אחד אחר לא העתיק?בפרט שמדובר באדם שסיפק את המוצר החדשני לארגון במחיר זול במיוחד?מה גם שעוברים על "המשנה בדיבורו"?ועוד בספר הזהר הקדוש?אם זה מותר אני מחכה לתשובה אמיתית

תשובה

שלום וברכה

על פניו אסור. בכל מקרה כזה יש לפנות מיד לבית דין רבני מוסמך שיוצאי צו מניעה מיידי ולאחר מכן ידון האם הצדק איתך או עם האירגון.