מה שמי?

  • ה' טבת התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום הרב, אני גיורת ומלידה קוראים לי יהודית (יודית בעצם). לפני שעברתי גיור אורטודוקסי, עברתי גיור אצל נאולוגים בחו"ל והמליצו לי בכול זאת להוסיף שם כדי להרגיש את השינוי. ביקשתי מאיש קשיש בקהילה שיבחר לי שם כי לא ידעתי מה לבחור. הוא בחר לי שני שמות אחרי האחיות שלו שנהרגו בשואה בלי ילדים: חיה ומלכה. כך נתנו לי שם בבית כנסת נאולוגי בקריאת התורה (לדעתי במניין של יהודים על פי הלכה): יהודית חיה מלכה. כשעברתי גיור אורטודוקסי שכחו לכתוב את השמות גם על התעודה וגם לא קיבלתי שמות בבית כנסת בעלית הלתורה. אני לא יודעת מה שמי. יהודית או יהודית חיה מלכה? יהודית זה שם שאני מאוד גאה בו ואוהבת. לגבי חיה מלכה כרגע אני מרגישה שזה איזה חפץ לא שלי בבית שלי שאני לא יודעת איפה לשים. אני צריכה אותם? אני לא צריכה אותם? כדאי לבחור בשם אחר? (אני שמחה עם החיים שלי). תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ההתגיירות היחידה שלך שתקפה היא ההתגיירות האורטודוקסית כאשר קיבלת עליך עול מצוות באמת וכעת את יכולה לבחור לך שם, השם יהודית הוא מצויין ותברכי את עצמך בשם זה בלבד בבית הכנסת וזה יהיה שמך לעולם.