שאלה בעניין הורדת סרטים

  • כ"ב כסלו התשע"ה

שאלה

שלום הרב! יש לי שאלה בעניין סרטים. יש מפיקות חרדיות שמפיקות סרטים לנשים בלבד ומקרינים אותם תמורת תשלום. הסרטים הם על רמה והם יוצאים בערך כל שנה ,תלוי. אחרי כמה זמן שהסרט יוצא יש שמצליחים להוריד אותו מהאינטרנט ולהסתכל בבית דרך המחשב ללא תמורה. שהמפיקות גילו את זה הם אמרו שזה גזל גמור להסתכל בבית ואין רשות ואפילו כתבו את זה בתחילת הסרט. ואמרו שלא לעשות שוב ומי שבכל זאת הסתכלה שתשלם לפחות חצי מהסכום. השאלה אם צריך לשלם או שאם זה פרוץ אז אין חובה כי זה ברשות הרבים והם לא שמרו על הסרטים טוב. מה ההלכה. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

הכלל בזה הוא, שאם הסרט עדיין מוצע למכירה, וכן עדיין לא הוציאו המשקיעים ריוח סבור עבור השקעתם אז חייבים לשלם. אבל אם כבר אינו מוצע למכירה או שכבר הפיקו המפיקים ריוח סבור עבור השקעתם אין חייבים לשלם. ובסרט שנעשה עבור ציבור החרדי בלבד הרבה פעמים עדיין לא הוציאו המשקיעים ריוח סבור.