ילד בן 15 שלא רוצה ללכת בדרך תורה

  • כ"ב כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב אני ובעלי ז"ל חזרנו בתשובה לפני 6 שנים בערך. לפני 3 שנים בעלי נפטר ממחלה קשה. יש לי ילדה בת 18 שנמצאת בחינוך חרדי וחזרה איתנו בתשובה באופן מלא. לעומת זאת יש לי ילד בן15שלא מוכן לשמור שבת או ללכת בדרך תורה. הוא כן מאמין בבורא עולם אבל טוען שהוא לא רוצה ללכת בדרך הזו. לי זה מאד מפריע אבל מנסיו עבר, אני לא מאמינה בכפייה דתית...השאלה האם אני נוהגת נכון? או שעליי ללחוץ? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ברוב המקרים אכן אין ללחוץ, כדאי  לפנות -לארגונים המטפלים בנוער נושר / מנותק.

להלן שתי אירגונים:

"ישיחנה" של הרב יוסף רבי

09-7728042   057-3136056   052-267772

"נתיבות יצחק" של הרב יצחק וקסמן

077-2121809   03-5705674.

העיקר כמובן לא לשכוח להתפלל על הבן בכל יום שיזכה להתחבר לבורא עולם ולתורתו ולקיים את כל המצוות באהבה כראוי

בהצלחה ובברכת רוב נחת,

בנימין שמואל