נורא חשוב לפני טבילה ראשונה

  • י"ט כסלו התשע"ה

שאלה

שלום רב. שמי הוא אלכסנדר ואני גר. עברתי את הליך הגיור וזה משהו שאני לא יכול לתאר במילים. הבנתי שאני צריך לבחור שם, ולי אמרו שלפי הקבלה לא טוב לשנות את השם אלא רק להוסיף. את שם המשפחה שלי אני גם רוצה לשנות והדבר היחיד שעלה לי כפיתרון זה לקחת את השם של אישתי לעתיד ולהוסיף את השם "יעקב" . זאת אומרת שזה יוצא כך:"אלכסנדר יעקב טריגלו". השאלה שלי היא כזאת, האם זה מהלך שאין איתו בעיה או שאני צריך למצוא פיתרון אחר? אתמול עברתי בבית הדין את הגיור ושבוע הבא אני עושה את הטבילה, אשמח מאוד לקבל תשובה בהקדם. נ.ב: האתר שלכם וכל מה שאתם עושים בעם ישראל זה פשוט מתנה. אתם נותנים לי ולעם ישראל את הכלים הכי חשובים והכי הכרחיים לחיים וזה בחינם. אתם אנשים מדהימים ואני נורא אוהב אתכם. במיוחד את הרב יצחק פנגר. בשבילי הוא כמו מלאך ששומר עליי. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אשריך שאתה זוכה להיכנס לעם ישראל ולחיות בצל הבורא.

גר המתגייר מחליף את שמו ללא כל חשש. שם המשפחה תוכל לבחור כרצונך.

בהצלחה,