אני אלרגי לענבים איך עושים קידוש והבדלה?

  • ט"ז כסלו התשע"ה

שאלה

תודה רבה שחזרתם אלי כתבתם שאעשה קידוש עם מיץ ענבים אני עושה קידוש והבדלה תמיד רק עם מיץ ענבים אני אלרגית לענבים ולא אוהבת יין כלל רק טועמת עם אצבע ותמיד שופכת וחבל להזכירכם אני גרושה ולבד לא מיותר הקידוש וההבדלה שאני עושה במשך שנים ולא כייף לי לבד לעשות זאת אני מתה לזוגיות מתפללת מידי יום מבקרת אצל רבי יונתן בן עוזיאל תורמת לו אך עדיין לבד פתרונות לבורא עולם אשמח אם תגידו לי בקשר ליין תודה מראש מצפה לתשובתכם - יפה

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואת לא יכולה לשתות מיץ ענביםאינך יוצאת ידי חובת קידוש כי לא ניתן לצאת ידי חובת קידוש אם לא שותים לפחות כ45 מ"ל, על כן עלייך לקדש על הלחם ולאכול ממנו כזית ולא על היין ולהבדיל על כוס קפה.

ה' יעזור שתזכי בקרוב לזיווג הגון ולישועת ה'.