נוער

לימודי פיתוח קול לנשים...דחוףף

  • י' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב...אני מנגנת בשיעור לנשים ומשמחת אותן ואני רוצה ללמוד פיתוח קול למגזר הדתי ולפחת את זה הלאה ולשמח נשים...אבל אני בדילמה קצת קשה ולא יודעת מה לעשות....מצאתי בעיר שלי לימוד פיתוח קול אבל הבעיה היא שהמורה לא שומרת תורה ומצוות ולא הולכת בצניעות והשירים שהיא מלמדת הם שירים לא טובים והבעיה גם שהיא אחרי זה עושה ומארגנת הופעות וצריכים להופיע בפני קהל מעורב ואי אפשר להעדר ואני לא רוצה להמשיך כי זה לא מתאים למרות שכולם שם בקבוצה נשים....והמחיר הוא זול שעתיים בשבוע 40 שקל לחודש ומצד שני מצאתי במתנס בקריית מלאכי עשו חוגים למגזר הדתי וביניהם גם פיתוח קול והשיעור הוא פעם בשבוע חצי שעה והמחיר לחודש הוא 270 שקל ואני מאוד רוצה כי זה מתאים למגזר הדתי וגם כי השיעור הוא באופן פרטי והם בודקים כל אחת ורואים לאן לשייך אותה לשיעור של חצי שעה או יותר....והמחיר הוא קצת יקר לי כי אני בקושי עובדת 3 פעמים בשבוע בניקיון בניינים ומצד שני אני מאוד רוצה את זה כדי לשמח נשים אבל גם המחיר הוא נורא קשה לי...מה הרב מציע לי לעשות??.....

תשובה

שלום וברכה

אם לא היית צריכה להופיע במעורב היינו מוותרים, אבל מאחר ואסור בהחלט להיות בשירה מעורבת, הרי שיש ללכת לחוג הנפרד וה' הטוב שרואה את מסירות נפשך לשמירת הצניעות והקדושה בוודאי ישלח לך ברכה והצלחה גם בלימודי השירה וגם בכל שאר העניינים.