נוער

למה יש נושרים בתקופתנו?

  • ו' חשון התשפ"ב

שאלה

כפי שידוע, לכל דבר יש תכלית בעולמנו. מה יכולה להיות המטרה או הסיבה מצד בורא עולם שיש לנו כ"כ הרבה נושרים? הרי אנו מאבדים אלפים לכלל ישראל, וזהו סוף האלף השישי, שכולם אמורים לחזור בתשובה, וזה נראה לי ממש הפוך לצערנו בדורנו. איך זה יכול להוות תיקון לעולם או כפרת עוונות כמו שאר המחלות וכו?

תשובה

שלום וברכה

העולם נשאר בבחירה חופשית עד לביאת המשיח. אין הקב"ה לוקח את הבחירה של האדם וכל אדם נשאר בבחירה חופשית גם רגע לפני ביאת המשיח.

כל אדם ואדם מקבל ניסיונות מתאימים לתיקון נפשו כדי שיזכה לתקן את נפשו ולהביאה למקסימום היכולת שלה להגיע לדרגה הגבוהה ביותר שניתן ככל שהניסיונות קשים יותר כך תיקון הנפש גדול יותר והאור מתחזק יותר בנשמת האדם. אולם נכון שלא כולם בוחרים להתחזק ולהתעלות ויש כאלו שיורדים  ומאבדים את תיקונם אך הרוב זוכה לתיקון ומגיע לחיי העולם הבא.

בברכה,

בנימין שמואלי.