תפילה וברכות

פטום הקטורת- גברים ונשים

  • כ"ח חשון התשע"ה

שאלה

קראתי שהחיד"א ורבי שמעון אומרים שטוב לומר 3 פעמים פטיום הקטורת. פעמיים בבוקר ואחהצ בטח מתייחס לגבי גברים. ונשים שקוראות יש לזה כח וחשיבות? תודה על תשובה מורחבת

תשובה

לכבוד השואלת,

ברור שיש לזה אותו כח גם כשנשים קוראות, שהרי בזוהר הקדוש שהוא המקור לחשיבות קריאת הקטרת, לא נזכר חילוק אם האומרו הוא גבר או אשה.

ולפי מה שבררתי, רק החיד"א מזכיר את החשיבות באמירה של 3 פעמים ביום - וכוונתו לסדר התפלה שהגברים מתפללים. אבל הרבי שמעון בר יוחאי בזוהר הקדוש אינו מזכיר 3 פעמים, רק חשיבות של האומרים את הפרשה בכוונה, ואפילו פעם אחת ביום.

בברכה,

רב נחום