בישול ע"י עובדת זרה

  • י"ח חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב לכבוד הרב,

יש לנו מטפלת עובדת זרה.

מאחר שלא תמיד יש מישהו בבית על מנת להדליק אש לצורך בישול (אבא סעודי), האם ניתן להדליק נר לצורך העברת אש? כלומר, אנו נדליק אותו והיא תעביר אש ממנו? תודה.

תשובה

שלום וברכה

זה היתר של בדיעבד בלית ברירה. עדיף לקבוע זמן מסויים שאז המטפלת תבשל וכך לא תהיה בעיה.

ישנם דברים שמותר לה לבשל כגון מים לקפה ועוד, כמו כן אם כבר בישלו את האוכל לפני כן מותר לה לחמם לבד.

אולם כפי שכתבתי בשעת הצורך ניתן לסמוך על היתר הנר.