האם הוספה /שינוי שם מועילה לשינוי המזל?

  • י"ז חשון התשע"ה

שאלה

לאחרונה התרגשו עלי על בעלי ובתי צרות של בריאות ,גירושין וכו' הנמשכות למעלה משנה. האם יש בשינוי/או בתוספת שם עפ"י ההלכה כדי לשנות גורלנו ומזלנו ואת המצב במשפחתנו ? אם כן , מהי הדרך הנכונה לכך ?

תשובה

שלום וברכה

שינוי השם יכול לעזור אולם כמבואר במפרשים שהתועלת בשינוי השם היא יחד עם שינוי המעשים, זאת אומרת תועלת שינוי השם היא כאשר משנים את דרכינו וכאשר אנחנו באמת אנשים אחרים המקפידים יותר על התורה מקפידים יותר על השבת ועל כל שאר המצוות. אז הגזירה הישנה שהיתה על האדם מתבטלת כי האדם הוא אדם אחר לגמרי, לכן ראשית יש לנסות להתחזק כראוי במה שצריך חיזוק כל אחד ואחד לפי מצבו הרוחני האייש ולאחר תקופה כאשר רואים שלמרות השינוי החיבוי ברוחניות, יש עדיין חסימות ותקיעות אז שוקלים גם החלפת שם.

כמו כן אמליץ לבדוק את כל המזוזות בביתכם.