בתולת ים - המשך

  • י"ב חשון התשע"ה

שאלה

שלום, אני מעוניין שעניין זה יעבור לכבוד הרב- דניאל בלס. בעניין התשובה שפרסם כאן בשאלות ותשובות: http://www.hidabroot.org/he/node/72742 ברצוני שכבוד הרב ישמע את דברי כבוד הרב מאיר אליהו בעניין ויגיד את דעתו על כך הרב מאיר אליהו בקישור : https://www.youtube.com/watch?v=Qo1_2VNnRaA

תשובה

ס"ד

שלום וברכה,

הזוהר הקדוש אכן מתאר בריות שונות, כפי שגם הגמרא מתארת יצור אנושי שנקרא בשם "אדני השדה". אלא שקשה מאוד לדעת מה היתה כוונתם, בפרט הזוהר הקדוש, שיש בו סודות רבים ועמוקים, וגם דיבורו על בריות עשוי לתאר ישויות רוחניות או אפילו מידות (המקובלים מסבירים שהמושג "ספירות" בעולמות עליונים מתאר למעשה מידות של קירבה לקב"ה, ואין הכוונה לעולמות פיזיים כמו העולם שבו אנו חיים. כך שרבים מהמושגים שנשמעים לפי הפשט בזוהר ובקבלה, למעשה נועדו לתאר מידות ורעיונות נשגבים בנפש האדם וקירבת הצדיק לבורא יתברך). על כן קשה לשפוט האם תיאורים אלה נועדו לתאר יצורים שחיים בעולמנו, האם מדובר בישויות רוחניות, או שהם המחשה של רעיונות נשגבים יותר. וייתכן שכמה מהפירושים קיימים במקביל, ושאכן התכוונו לכמה דברים במשפט אחד.

בברכה,
דניאל בלס