האם מותר לצאת לחוץ לארץ כדי לבקר משפחה

  • ה' חשון התשע"ה

שאלה

ידוע שמותר לטוס לח"ול רק לצורך פרנסה או זיווג(עד כמה שזכור לי),אז איך

א. בין התיירים יש גם חרדים/דתיים וכו' שטסים סתם בשביל ההנאה או לבקר משפחות וכד' ללא מטרה של זיווג או פרנסה....

ב.אני בעלת תשובה 7 שנים יש לי אח שגר בחו"ל נשוי עם ילדים ,כל השנים ניסו לשכנע אותי לבוא לבקר או לבריתות כשנולדו הילדים ותמיד התחמקתי ואמרתי בעזרת השם נראה מה יהיה...היום דעתי השתנתה בעניין ואני רוצה לטוס לנפוש, האמת שאכן יש עוד ברית ב"ה בדרך ואחי ממש ביקש שנעשה השתדלות לבוא כי תמיד הם לבד חוץ מכמה חברים שבאים, אם אטוס אני גם כמובן אטייל,קראתי את הספר של דן טיומקין "במקום שבעלי תשובה עומדים" וכתב שבעל תשובה צריך למלא גם את הנפש הבהמית שלו.. אני באמת רוצה קצת לנפוש ולהשתחרר משגרה להנות עם בעלי והילד,גם להיות נוכחת סוף סוף בברית של אחיין נוסף.. בקיצור אפשר לטוס בלי מצפון?

תשובה

שלום וברכה

מותר לנסוע לחו"ל לצורך נופש כאשר האדם דרוש לכך ואין לו אפשרות לקבל את הנופש הנדרש לו בארץ.

מותר לצאת לחו"ל לצורך פגישת בני משפחה ובפרט לצורך השתתפות בברית ובשילוב הצורך לנופש את יכולה להקל בשופי לנסוע זמנית לחו"ל.