האם מובטח למי שנותן מעשר כספים להתעשר

  • ה' חשון התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום רב, נאמר לרוב כי הפסוק 'בחנוני נא בזאת' מדבר על מעשר כספים ופרנסה, שמותר לבחון את ה', לתת מעשר ובעזרת ה' תהיה פרנסה טובה. אני נותן מעשר כספים ולצערי הפרנסה ממש לא מספקת. מדוע זה ומה ניתן לעשות? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יש לדעת שההבטחה האלוקית שנאמרה בנביא, דיברה על מעשר פירות ודגנים ולא על מעשר כספים.

אולם רבים הפוסקים הסוברים שניתן גם להשתמש בהבטחה זו למעשר כספים. גם בזה יש לדעת שלא תמיד הברכה חלה מיד על הרגע וההתמדה במצווה תביא את הברכה. אם לא עכשיו אז בעוד שנה או שנתיים והכל לפי גזירת ה' יתברך על האדם בשילוב שאר המעשים

בברכה שתזכה לראות את הקיום של ההבטחה האלוקית בקרוב ממש.