האם מותר להכות כלב,האם אין בזה צער בעלי חיים

  • ב' חשון התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום רב היה לי ויכוח עם אדם מסויים לאחר שבעט בכלב ללא כל סיבה. אמרתי לו שזה אסור והוא התווכח אתי שאין איסור להכות בעלי חיים כי אין בהם נשמה. אם אפשר לתת הסבר על צער בעלי חיים כמו כן הוא אמר שאין מצב שנשמה מתגלגלת בחי צומח ודומם ולמיטב ידיעתי יש מצב כזה אז אם אפשר הסבר גם על כך תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

איסור צערי בעלי חיים הוא איסור תורה גמור וחלילה לבעוט בכלב או בכל בעל חי אחר.

כמו כן מפורש בדברי האר"יי שאדם יכול להתגלגל בבדומם צומח חי ולא רק באדם.