תפילות ביום הולדת

  • כ"ח תשרי התשע"ה

שאלה

שלום, רציתי לשאול האם יש מקור לכך שתפילות מתקבלות יותר ביום ההולדת? תודה

תשובה

שלום וברכה

 מתוך הספר יום ההולדת ומשמעותו לרב לוי יצחק בניאל

 רבי אליהו לאפיאן זצ"ל מביא בשם המקובלים שיום ההולדת הוא יום של קבלת תפילה, וסמך לכך את הפסוק "בני אני היום ילידתיך שאל ממני ואתנה".

גם בספר "לקט רשימות" (בענייני תפילה, עמוד רי"ז) הובא שהמשגיח הגה"צ וואכטפויגל זצ"ל נשאל אם יש חשיבות ליום הולדת. וענה שמובא שיש עניין לאדם ביום הולדתו לעניין תפילה. ואמר לשואל: "קח ספר תהילים, תאמר כמה פרקים, ותבקש שנה טובה, הצלחה בלימוד, הצלחה בתפילה, תבקש כל טוב. הלה שאל איזה פרקים לומר. והמשגיח ענה: פרק י"ג ופרק ק"ג .

וכן בספר "מליצי אש" (כ"ו כסלו אות כ"ט) בשם ר' יחיאל יעקב מקאזניץ זצ"ל כתב שיש לבקש בכוונה בקשה ביום זה מאת ה' יתברך ע"פ  הפסוק הנ"ל "אני היום ילידתיך שאל ממני ואתנה".

בהצלחה,