בנושא גילגולים

  • י"ד תשרי התשע"ה

שאלה

שלום וברכה , כידוע אדם שלא סיים את תיקונו עלול לחזור בגלגול לעולם הזה על מנת לתקן והשאלה שלי היא כייצד ייתכן המצב בו יהודי חוזר בגילגול כגוי או להיפך הרי אינם מחויבים בתריג מצוות וכאשר מסיימים תיקונים עולים גם הם לגן עדן רך במקום נחות ממקום היהודים אז אם אדם היה יהודי מובטח לו גן עדן במקום עליון וחוזר לתיקון כגוי והשלים תיקונו ילך למקום הנמוך יותר ? הכייד זה יתכן המציאות מחייבת שאדם שנולד יהודי ישאר בכל גילגוליו יהודי וכן גוי ( ראולם אצל גוי אני יודע שישנה אפשרות שיוולד יהודי אם עשה בחיו דיו) ואם הרב יגיד שיהודי תמיד חוזר כיהודי הרי אוכל להציג לרב הוכחות עלידי היפנוזות ושחזורי גלגולים שעברו אנשים שהוכחו כאמיתיים עלי ידי ידיעת פרטים מדוייקים שהתבררו כנכונים וכדומה אשר אמרו במהלך ההיפנוזה שהיו בגלגול קודם גויים הכייצד זה יתכן ? הרב יוכל לראות את הבעייתיות בעיניין זה ואצפה לתשובה מדוייקת ומעמיקה עקב היותי בקיא מאוד בספרי קבלה שונים ובש״ס ובמקורות כאלו ואחרים ואציין שאני אדם דתי

תשובה

שלום וברכה

אכתוב קצת בעניין מחוסר זמן ותן לחכם ויחכם עוד

א. ידוע שהרבה מנשמות הקדושות נתפזרו בקליפות והם מצטרפים ומתבררים בירור אחר בירור עד שהם באים כנשמת ישראל.

ב. לפעמים נענשים ומתגלגלים כגוי על עבירות חמורת כמבואר באר"י זל  והתיקון של הנשמה היא להתגייר.