תפילה וברכות

סדר נטילת ידיים בבוקר

  • ו' תשרי התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום, אני נמצאת בתהליך של התחזקות ויש לי מספר שאלות שרוצה לברר:

א. כשאני קמה בבוקר והולכת לשירותים, עליי בסיום לברך אשר יצר ואז על נטילת ידיים או להפך?

האם עליי ליטול ידיים פעמיים? לפני אשר יצר וגם לפני נטילת ידיים או שמספיק פעם אחת ולברך את 2 הברכות?

ב. קמה בבוקר מוקדם עוד לפני שהשמש זורחת בסביבות 5:20) עליי לחכות שהשמש תזרח כדי להתפלל שחרית או שניתן להתפלל גם כשחשוך?

ג. שמע של המיטה בחלק של תפילת 18, עליי לבצע את 3 הצעדים ולהתכופף או שבתפילה הזאת אין צורך

ד. מאיזו שעה ניתן להתפלל מנחה?

ה. האם מותר לסדר את השיער בשבת? תודה רבה על העזרה ומצטערת על אורך השאלות יום טוב:)

תשובה

שלום רב,

א. מברכים קודם על נטילת ידיים ואח"כ אשר יצר. מספיק ליטול שלוש פעמים לסירוגין כדי לברך על נטילת ידיים ואשר יצר.

ב. אי אפשר להתפלל שמונה עשרה לפני הנץ החמה. ובלוח שנה תוכלי למצוא מהו זמן הנץ של כל יום (כי זה משתנה מיום ליום ומאזור לאזור).

ג. בקריאת שמע שעל המיטה אין תפילת שמונה עשרה. אם את מתכוונת לתפילת שמונה עשרה של תפילת ערביית, אז  הכריעות הם כרגיל.

ד. אפשר להתפלל מנחה מחצי שעה אחר חצות היום. את הזמן המדויק תוכלי למצוא בלוחות שנה (כאמור, זה משתנה מיום ליום ומאזור לאזור).

ה. אסור להסתרק בשבת, אך לסדר את השערות ביד מותר.

גמר חתימה טובה,

הלל מאירס