האם בכל מצב לשון הרע מונע את קבלת התפילות?

  • ה' תשרי התשע"ה

שאלה

בגלל איסור לשון הרע תפילה לא מתקבלת. האם הכוונה היא רק לדיבור או גם לשמיעה, (שמיעה זה קצת מוזר כי יש נשים חרדיות ששומעות לשון הרע במקום עבודתן בין חילוניים ורבנים התירו להן לעבוד)

תשובה

שלום וברכה

כאשר שומעים לשון הרע ומאמינים ללשון הרע באופן האסור, זה גם יכול לגרום שהתפילות לא יתקבלו. אולם שמיעת לשון הרע בעלמא כאשר לא מאמינים ללשון הרע והשמיעה היא שלא מרצון או כאשר שומעים לשון הרע על אנשים שאין איסור לשמוע עליו לשון הרע, אין כל מניעה לתפילות.