תפילה וברכות

האם אפשר לעמוד בחזרת השליח ציבור כששאר הציבור יושב

  • ג' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב

1. ההורים שלי עושים מסיבת בר מצווה לאח שלי וזה יהיה ללא הפרדה האם מותר לי ללכת לשם לזמן קצר מבלי לרקוד בשביל לכבד את ההורים שלי?

2. האם נשים צריכות לקרוא את ההפטרה עם השליח ציבור בשבת כמו הגברים?

3. כשאני מתפללת בבית הכנסת בשבת בחזרה של השליח ציבור הנשים יושבות אחרי שאומרים את הקדושה ואני נשארת לעמוד במשך כל התפילה? וחברה אמרה לי שזה לא טוב להיות שונה משאר האנשים? האם אני צריכה גם לשבת למרות שאני מעדיפה לעמוד? אני שואלת זאת מכיוון שביום כיפור אני מעדיפה לעמוד בזמן שהשליח ציבור אומר את כל החזרה מכיוון שכך אני מרגישה שני מכפרת יותר על העוונות בגלל הצער שיש בעמידה ממושכת? תודה מראש על התשובות שתכתבו ותחתמו בספר חיים ולשנה טובה ומבורכת

תשובה

שלום וברכה

1. מותר אפילו זמן ארוך יותר.

2. לא חובה.

3. אינך חייבת לשבת.

סליחה על העיכוב בתשובה.