תפילה וברכות

האם כשמברכים ברכת כהנים יש חובה על המתפללים השומעים לכסות את הראש בטלית?

  • כ"ח אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, 1.האם כשמברכים ברכת כהנים יש חובה על המתפללים השומעים לכסות את הראש בטלית? 2.האם כשאבא ובנו נמצאים בברכת כהנים, על האבא לכסות בטלית שלו את בנו?ומה קורה כשהאבא הוא החזן?( האם על הבן ללכת לאביו שיכסה אותו, גם כשהוא חזן)

תשובה

שלום וברכה

1. אין חובה.

2. אם האב חזן אין להפריע לו בתפילה והבן לא יתכסה. במקומות שנהגו אחרת ילכו לפי מנהגם.