אמונה

איזה ספרי אמונה מומלץ ללמוד??

  • כ"ו אלול התשע"ד

שאלה

אני רוצה ללמוד יותר על אמונה... למדתי קצת בספרי המהר"ל והרב קוק אבל אשמח אם תמליצו לי על עוד ספרי אמונה...

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כדי להתחזק באמונה, אני ממליץ לך תחילה לקרוא את החוברת שיחה גורלית. קישור בסוף.

הספר "לאן" עוסק בכל השאלות באמונה ומדע, בצורת דו-שיח גאוני.
הספרים "עם סגולה" מתאר את כל קורות עם ישראל עם הסברים ובהגיון ובשפה פשוטה.
הספרים "מסילות אל האמונה" מסבירים את כל עיקרי האמונה בשפה פשוטה (והספר האחרון מסביר את רעיון התורה שבעל פה ומחלוקות).
הספרים "מסע על עמקי ההויה" והספר "מסע על פסגת הר סיני" מסבירים בצורת הוכחות לוגיות את כל עיקרי האמונה.

כדי להשיג את הספר "לאן" (או הספרים "עם סגולה") של הרב אביגדור מילר זצ"ל, יש לפנות למשפחת סיימון, רחוב מלצר 17 בבני-ברק, בטלפון: 03-5786494
או משפחת סיימון בערד (רחוב מעון 21/9, בטלפון 07-9958595).

כדי להשיג את הספרים "מסילות אל האמונה" (בשלושה חלקים) של הרב יוסף גבאי, בישיבת "אור החיים", רחוב עזרא 1 בירושלים, במספר הטלפון: 02-5000455

כדי להשיג את הספרים "מסע אל עמקי ההויה" (על מציאות הבורא) ו"מסע אל פסגת הר-סיני" (על אמיתות התורה) של הרב מרדכי נויגרשל, יש להתקשר למספר הטלפון: 02-5816573.

אני גם מציע לך בחום להשיג את כל סדרת הספרים "שעורים בהגדות חז"ל" (על פי עין-יעקב) מאת הרב חנוך גבהרד (רחוב משך-חכמה 35, קרית ספר, טלפון 08-9744666). בספריו מבאר הרב גבהרד בשפה ברורה וקולחת את כל אגדות חז"ל והעניינים הלא מובנים שבמסכתות הש"ס.

---- שיחה גורלית: ----------------------------------------------------
החוברת שזכתה ליותר מ-16 אלף צפיות! סיפור מותח ומפתיע,
על שיחה מרתקת בין אתאיסט לבין אלוקים... לאחר המוות!
עכשיו לקריאה והורדה חינם: http://www.gorali.122.co.il

בברכת שנה טובה,
דניאל בלס