האם מותר ללכת לחזק כשזה כרוך בראיות אסורות?

  • כ"ה אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! אני בן ישיבה ציונית ורציתי לברר שאלה הלכתית עם רב מחוץ לישיבה... יש לנו בעירנו סניף של תנועת הנוער בני עקיבא והפעולות שמועברות שם הן בערבוב בנים ובנות ולא כל הבנות שם מתלבשות בצניעות... מצד שני כבן ישיבה אני חושב שאוכל להשפיע עליהם לטובה ולהחזיר אותם בתשובה או לפחות לחזקם...באים לסניף הרבה נערים ונערות מבית מסורתי ולכן חשוב מאוד החיזוק שם... האם מותר לי ללכת לשם ולחזק או שמא זה מצווה הבאה בעבירה ואסור??

תשובה

שלום רב,

אין היתר ללכת לחזק אם זה יגרום לך למכשול בראיות אסורות, וכדברי הגמרא במסכת שבת (דף ד עמוד א) וכי אומרים לו לאדם חטא כדי שיזכה חבירך?!

בהצלחה רבה,

הלל מאירס