האם מותר לאישה להתייחד עם איש כשבעלה נמצא בעיר?

  • י"ט אלול התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול, אני אישה נשואה האם מותר לאח של בעלי להיות איתי בבית בזמן שבעלי לומד באזור אחר בעיר אך קרוב לוודאי שלא יגיע פתאום. האם יש לי היתר של בעלה בעיר?

דבר נוסף יש לי בת בגיל 3 האם מותר לה להתייחד עם גיסי?

והאם מותר לגיסי לגעת בה?

ואם אני והבת שלי ביחד בבית עם גיסי, מותר?

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

1. גם אם היה סיכוי שבעלך יבוא, ייתכן והעובדה שבעלך נמצא בעיר לא מועילה, כי היתר זה לא נאמר כשיש בין האיש והאישה סוג של ידידות (שלחן ערוך אבן העזר סימן כב סעיף ח).

2. אסור לאיש להתייחד עם אישה מאז שהיא בת שלוש (שלחן ערוך שם סעיף  יא), וא"כ אסור לגיסך להתייחד עם בתך.

3. מגיל שלוש אסור לו לגעת בה נגיעה של חיבה (הליכות שלמה חלק א' עמוד רמב), אולם סתם נגיעה מותרת.

4. יש להחמיר בזה, כי למעשה בתך יכולה להציל אותך מאיסור יחוד רק מגיל חמש ומעלה (יעויין שלחן ערוך שם סעיף י, ונטעי גבריאל הלכות יחוד פרק כט סעיף ב).

בברכה,

הלל מאירס